Valbeveiliging keuren – NEN 360, 361 , 265

Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. En uit een klein hoekje kan een hoop ellende en kosten komen….Zorg dat uw valbeveiligingen veilig en gekeurd zijn volgens de NEN normen, daarmee voorkomt u menselijk leed en financiële ellende.

Persoonlijke valbeveiliging: harnasgordels volgens NEN 361

Het is niet voor niets dat u ieder jaar de NEN keuring valbeveiliging moet laten uitvoeren. Het menselijk leed en de financiële gevolgen van een ongeval door bijv. een defecte harnasgordel zijn vaak niet meer te overzien. Voorkom ze door op tijd uw valbeveiligingen te laten keuren.

Deze  keuringen zijn van toepassing op uw valbeveiligings middelen:

* NEN 360 voor valbeschermers met lijnspanners

* NEN 361 voor Valharnassen

* NEN 365 voor systemen voor valbeveiliging

 Certificaat:

Door de keuring van uw valbeveiligings middelen stelt u aantoonbaar gecontroleerde en gecertificeerde “veilige” arbeidsmiddelen ter beschikking aan uw werknemers. Wel zo’n prettig idee voor u en uw werknemers. Bovendien voorkomt problemen tijdens een eventuele Arbo inspecties

Na een  keuring en inspectie van uw valbeveiliging middelen door een ervaren en gecertificeerde keurmeester bent u verzekerd van veilig en degelijk materiaal.

* Bijkomende kosten
Kosten van eventuele vervangingsmaterialen zijn pas ter plaatse te bepalen; Valbeveiligingen worden NIET gerepareerd.

Certificaat

U ontvangt een certificaat waarna u aan de norm voldoet.

Hoe lang duurt een keuring?

Dit hangt natuurlijk af van het aantal te keuren valbeveiligingen en de toestand van de middelen. Ter indicatie: een harnasgordel keuren kost gemiddeld 15 minuten.

Hoe vaak valbeveiliging keuren?

Volgens de wet moeten al uw valbeveiliging middelen regelmatig geïnspecteerd worden op veiligheid door een bevoegde keurmeester. Deze bepaalt ook wanneer een volgende keuring moet plaatsvinden.
De tijd tussen 2 controles wordt namelijk op basis van een risicoanalyse bepaald. Deze risicoanalyse moet door een bevoegd persoon worden uitgevoerd. In de meeste gevallen geldt een keuring voor 1 jaar.

Bij intensief gebruik kan de keurmeester besluiten dat de inspectie vaker uitgevoerd moet worden.

Keuringsrapporten nen 360, nen 361, nen 365 – Arbo

Vanzelfsprekend ontvangt u na de keuring een officieel keuringscertificaat op CD. Bij eventuele controle door de Arbo dienst voldoet u daarmee aan alle vereisten.